Korv

I kväll blir det min nya favorit. Baconinlindad korv med riven Allerum prästost. Kör de i ugnen tills osten har fåt lite färg och baconen är lite knaprig undertill.

Jag köper GøL´s winerpölser med 80% kötthalt (har inte kolhydrathalten här i huvudet men återkommer med den).

 


Bloglovin

Följ vår blogg med Bloglovin

Smör

Jag som har ”bantat” med olika metoder i nästa hela mitt liv känns det som har fortfarande svårt att få in i min fett skrämde hjärna att det är bar att äta riktigt fett smör. Trots att jag har ätit lchf ett bra tag nu så känns det fortfarande konstigt. Som man brukar säga det är svårt att lära en gammal hund sitta.

 

Skånemejerier

0.5g kolhydrater är ju i princip inga kolhydrater.


Allerum

Ost är otroligt gott i alla des former och är ett måste i kylskåpet. Men i och med att man oftast äter osten som den är så vill det till att den smakar lite. Skånemejeriers ost Allerum Präst 35% (1,5g kolhydrater) är helt underbar, smakar mycket och tackvare den höga fetthalten så mättar den otroligt bra.

 

 


Hoppsan....

Jag älskar citron och lime men efter att ha tryckt i mig tre stycken lime i går kom jag att tänka på att jag vet ju inte hur många kolhydrater det är. Så efter lite letande på nätet hittade jag till min stora besvikelse att lime innehåller 10g kolhydrater per 100g.





Visserligen är det inte mycket saft som man får ut på en lime men de ligger ändå för högt. Får nya mig med att titta på dessa saftiga skapelser.

Pannkakor

Jag har hittat ett recept på pannkakor som är riktigt goda. Har testat kokos pannkakor tidigare men det var inget gott och lite mycket kolhydrater. Sen har jag otroligt svårt för den där svampiga konsistensen efter på tok för många omeletter. Men dessa pannkakor var inte svampiga utan underbart goda.

 

2 Ägg
2 dl Grädde
1 msk Fiberhusk
1 krm Salt
Smör

Vispad grädde
Frysta hallon

 

Vispa samman ägg, grädde, fiberhusk och salt. Låt stå ett par minuter men inte för länge så att smeten blir för tjock. Lägg rikligt med smör i en stekpanna, häll ut lite smet och bred ut smeten lite försiktigt med en sked eller stekspaden så att inte pannkakorna blir så tjocka.

 

 

 

Jag värmde de frusna hallonen i en kastrull och lät de sedan svalan, så får man en härligt god hallon "sylt".


RSS 2.0